Highlights langs de route

De locaties op de routes van de 12 km en 20 km van de Urban Walk Den Haag worden op deze pagina en in het Facebook-evenement stap voor stap bekendgemaakt. De volledig uitgestippelde parcoursen bestaan uit een mix van cultuur, architectuur en nog niet ontdekte pareltjes van de stad. 

Langs de route vind je meerdere highlights. Door een aantal locaties wandel je heen. Neem je stempelkaart mee en verzamel de stempels onderweg bij de stempelposten (3 op de lange route en 2 op de korte route). Laat je daarnaast tijdens de wandeltocht verassen door (muzikale) acts en gezellige stops.

 

Onderstaande informatie heeft betrekking tot de Urban Walk Den Haag op 14 mei 2022.

Parcourskaart

 

Bekijk hier de routes van de 12 km en 20 km en de highlights die je tijdens de Urban Walk Den Haag bezoekt. 

Download de parcourskaart (pdf).

Start en finish: Tuin van de Nieuwe Kerk

De Urban Walk Den Haag start en finisht in de tuin van de Nieuwe Kerk. Wandel langs het rijksmonument en bewonder de historische tuin.

Food Hall MingleMush

Food Hall MingleMush is de eerste food hall van Den Haag, direct naast het centraal station. Met 15 verschillende foodstands en een enorme bar is er voor ieder wat wils. Er is 1600m2 aan eten, drinken en entertainment. Bij de foodstands heb je keuze uit verschillende wereldse gerechten en hapjes. Neem plaats binnen of buiten op ons terras, en onze hosts komen de drankjes opnemen aan tafel. Op ons zonovergoten terras heb je uitzicht op de Anna van Bueren fontein.

Amare

Amare is het onderwijs- en cultuurgebouw aan het Spui in Den Haag. De naam verwijst naar het Latijnse werkwoord amare wat liefhebben betekent en het Italiaanse a mare wat aan zee betekent.

Greens

Greens is een unieke combinatie van een biologisch restaurant en een zorgmoestuin. Er wordt in het restaurant zo veel mogelijk gekookt met groenten uit de eigen tuin. De kaart wisselt regelmatig en volgt de seizoenen.

Scheveningse bosjes 

De route van de Urban Walk Den Haag gaat ook door een mooi stukje natuur. Geniet volgende week zaterdag van de mooie slingerpaadjes tussen verschillende soorten loofbomen in de Scheveningse Bosjes. 

Huis van het boek

Het Huis van het Boek, ook wel Museum Meermanno genoemd, is het oudste boekenmuseum ter wereld. Het is gevestigd in het voormalig woonhuis van de stichter van het museum. Het museum richt zich op het geschreven en gedrukte boek in al zijn vormen, in heden en verleden.

The King's Ballroom

De besloten herensociëteit ‘De Vereeniging ‘ telt circa 100 leden en is gevestigd aan de Haagse Kazernestraat 38b. Dit fraaie monumentale pand was destijds van Koning Willem II als zijn ‘Villa Welgelegen’ met de koningsbalzaal.

Kloosterkerk

De Kloosterkerk is een kerkgebouw uit de late middeleeuwen. Het is onder meer bekend als kerk waar leden van het Nederlandse Koninklijk Huis met enige regelmaat de zondagse kerkdienst bezoeken.

Korzo

Korzo is een avontuurlijk theater in het oude stadshart van Den Haag. Al meer dan dertig jaar is Korzo een toonaangevend huis voor fysieke theatervormen als dans, mime en circustheater. Een plek waar je nieuwe ontwikkelingen kunt volgen en waar nieuw talent opbloeit.

Paleis Noordeinde

De route van de Urban Walk Den Haag krijgt ook een koninklijk tintje. De route loopt langs Paleis Noordeinde, het werkpaleis van de Koning. Het paleis is al sinds 1609 een paleis van het Koninklijk Huis, toen de staat het als cadeau aanbood aan de weduwe van Willem van Oranje. Paleis Noordeinde is niet toegankelijk voor publiek. Ben je toch nieuwsgierig naar de binnenkant? Je kunt wel een virtueel kijkje nemen in Koninklijk Paleis Noordeinde.  

Stadsoase Spinozahof

In 2013 sloegen buurtbewoners de handen ineen om een braakliggend terrein in de wijk om te toveren tot een groene oase. Het terrein is omgetoverd in een duurzame ontmoetingsplek waar iedereen welkom is. Naast het tuinieren of het ontspannen lezen van een boek, worden er ook workshops gegeven.