Highlights langs de route

De locaties op de routes van ongeveer 12 km en 20 km van de Urban Walk Den Haag worden op deze pagina en in het Facebook-evenement stap voor stap bekendgemaakt. De volledig uitgestippelde parcoursen bestaan uit een mix van cultuur, architectuur en nog niet ontdekte pareltjes van de stad. 

Langs de route vind je meerdere highlights. Door een aantal locaties wandel je heen. Neem je stempelkaart mee en verzamel de stempels onderweg bij de stempelposten. Laat je daarnaast tijdens de wandeltocht verassen door (muzikale) acts en gezellige stops.

Let op! Deze pagina bevat informatie over de zesde editie van de Urban Walk Den Haag in 2023. In aanloop naar het evenement zal de website aangepast worden.

Routekaart

Bekijk hiernaast de routekaart van de Urban Walk Den Haag op zaterdag 13 mei. Er worden de komende tijd nog locaties toegevoegd aan deze route, dus houd onze website en social media pagina's goed in de gaten om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws!

Bekijk hier de routekaart in het groot. 

Start en finish: Amare

De start en finish van de Urban Walk Den Haag zal plaatsvinden bij Amare. Amare is het nieuwe huis voor cultuur, educatie, events en ontmoeting aan het Spuiplein in Den Haag. Een splinternieuw gebouw met concertzalen, een theaterzaal, studio’s, les- en repetitieruimtes, horeca en nog veel meer. Dit grootste cultuurgebouw van Nederland is ook het huis voor het Residentie Orkest Den Haag, Nederlands Dans Theater en het Koninklijk Conservatorium. Amare is ook een podium van, voor en door de stad. Samen met lokale partners biedt Amare onder de naam Open Amare dagelijks een divers en gratis aanbod voor iedereen.

Urban Walk Den Haag - Start en Finish - Amare

Food Hall MingleMush

Food Hall MingleMush is de eerste food hall van Den Haag, direct naast het centraal station. Met 15 verschillende foodstands en een enorme bar is er voor ieder wat wils. Er is 1600m2 aan eten, drinken en entertainment. Bij de foodstands heb je keuze uit verschillende wereldse gerechten en hapjes. Neem plaats binnen of buiten op ons terras, en onze hosts komen de drankjes opnemen aan tafel. Op ons zonovergoten terras heb je uitzicht op de Anna van Bueren fontein.

Nationaal Archief

In het Nationaal Archief vind je antwoorden op vragen die betrekking hebben op jouw leven, de geschiedenis van Nederland ook in relatie tot andere landen, en de samenleving. We helpen je aan nieuwe inzichten door je toegang te geven tot het nationaal geheugen.

Urban Walk Den Haag Nationaal Archief locatie

Beeld & Geluid

Bij Beeld & Geluid in Den Haag ontdek je alles over nieuws en journalistiek. Na een museumbezoek snap je hoe nieuws jouw blik op de wereld vormt en weet je welke impact het heeft als jij verhalen deelt. Daarnaast is het mogelijk een van onze 12 zalen te huren voor meetings & events. 

Urban Walk Den Haag - museum Beeld & Geluid - locatie

Het Hofje van Nieuwkoop

Het Hofje van Nieuwkoop uit 1661 is een Rijksmonument in het centrum van Den Haag. Het is het grootste en één van de mooiste hofjes van Nederland en zeer in trek als woonadres, trouwlocatie en locatie voor zakelijke en culturele evenementen, vanwege zijn ambiance, bijzondere ligging en fraaie architectuur.

“Je wordt verliefd op de rust, de eenvoud en intieme sfeer. Het is niet moeilijk je te wanen in vroeger tijden. En stap je de poort uit, dan sta je midden in de stad en ben je meteen weer in de 21ste eeuw.”

Het Heilige Geesthofje

Het Heilige Geesthofje is gelegen aan de Paviljoensgracht 125 in Den Haag. Het hofje is opgericht in 1616 en is daarmee het oudste hofje van Den Haag en mag tot een van de fraaiste hofjes van ons land worden gerekend, het bestaat uit vier vleugels rond een binnentuin. In 1616 was de toegang tot het hofje open, in 1647 is het gesloten door de bouw van het poortgebouw. In dit poortgebouw bevindt zich op de eerste verdieping de Regentenkamer, hier wordt op gezette tijden vergaderd door het Bestuur van de Stichting (College van Regenten).

In de tuin van het Hofje staat de oudste perenboom van Nederland. Deze juttepeer is geplant in 1647 en is de eerste gecultiveerde perenboom. De boom is van grote cultuurhistorische waarde.

Koninklijke Schouwburg

De Koninklijke Schouwburg is een stadspaleis voor iedereen. Doe je mooiste jurk aan of kom lekker op je sneakers. Het mag allemaal. Trakteer jezelf en iemand anders op een avond toneel, cabaret, een theaterconcert of opera. Helemaal bovenin de Schouwburg zit Studio Het Paradijs. Een intieme theaterzaal waar de acteurs van Het Nationale Theater je soms uitnodigen om naar hun eigen werk te komen kijken. En op zondagochtend is het hier extra gezellig met voorstellingen voor de allerkleinsten. 

De Resident®

De Resident® bedient sinds 1977 zijn gasten elke dag met plezier, en stelt als voorwaarde kwaliteit in zowel gerechten als service. Je kunt hier terecht voor de allerlekkerste spareribs en premium kwaliteit steaks. Dit restaurant is al meer dan 40 jaar een begrip in Den Haag door de vertouwde en gezellige sfeer die uniek is. 

Decathlon Den Haag

Elke fanatieke of beginnende sporter kan terecht bij de winkel van Decathlon aan de Grote Marktstraat. Je vindt hier alles wat je nodigt hebt om jouw sport te kunnen beoefenen. Van surfen tot kamperen, van fietsen tot wandelen: bedenk het en zij hebben het! Verdeeld over een oppervlakte van bijna 3000m2 doen ze sinds 2016 hun uiterste best om iedereen uit Den Haag en omstreken aan zijn gewenste product te helpen.

Bakkerij Hessing

Bakkerij Hessing is een begrip in de regio die beroemd is om hun Haagsche specialiteiten. Het is een familiebedrijf waar 3 generaties lang al het lekkerste brood en banket worden gebakken. Met als specialiteiten de Haagsche lekkernijen zoals de Haagsche Kakker, Haagsche Ooievaartjes, Den Haagelslag en Haagsche jantjes. De bakkerij is zes dagen in de week geopend om zo de lekkerste producten te maken voor mensen uit de hofstad en omstreken.