Parcours

Wandelend op ontdekkingstocht door Den Haag? Dat kan! Schrijf je hier in voor dit onvergetelijke wandelevenement, The Hague City Walk 2019.

The Hague City Walk is een bijzonder wandelevenement van 10 km, 17,5 km of 25 km door Den Haag. Het is een uniek georganiseerde wandeling met een volledig uitgestippelde route. Een ontdekkingstocht vol met sportiviteit, cultuur en architectuur.

Bij het concept van The Hague City Walk draait het om de unieke ervaring van het stedelijke parcours. Het evenement bevat geen wedstrijdelement en daarom worden er ook geen tijden geregistreerd. Er ligt een parcours dat de lopers langs unieke stedelijke locaties leidt. Dit wandelevenement is laagdrempelig waarbij de focus op de beleving van de stad Den Haag ligt.

LOCATIES

Hieronder vind je binnenkort een overzicht van de locaties die bekend zijn gemaakt. Kom regelmatig terug om te kijken welke locaties aan het parcours zijn toegevoegd.

Escher in Het Paleis

Den Haag biedt een schat aan indrukwekkende kunst. Laat je inspireren door de bijzondere Haagse musea en prachtige tentoonstellingen. Één hiervan is Escher in Het Paleis, gehuisvest in het uit 1764 daterende Paleis Lange Voorhout. Sinds 2002 is er een permanente tentoonstelling die geheel is gewijd aan het werk van de Nederlandse graficus Escher. Vang tijdens de The Hague City Walk een blik op van zijn optische illusies en zijn spel met perspectief.

Onze Lieve Vrouwe Onbevlekt Onbevangen Elandkerk

De tweede locatie is de Onbevlekte Onbevangen Elandstraat kerk, gebouwd in de neogotische stijl en geïnspireerd op de Notre Dame. Kenmerkend zijn de twee west-torens van 72 meter hoog, het Maria beeld bij het westportaal en de maar liefst 66 met de hand beschilderde ramen.