Zonnige vijfde editie Urban Walk Den Haag

images

Zaterdag 14 mei 2022 was het na een jaar afwezigheid weer tijd voor de Urban Walk Den Haag. Op deze zonnige dag waren er vele wandelaars die de hofstad te voet gingen ontdekken. De deelnemers konden tijdens deze editie kiezen uit een route van 12 km en een lange route van 20 km.

De deelnemers startten deze zonnige ochtend op het evenemententerrein in de tuin van de Nieuwe Kerk. Begeleid door energieke muziek kon de wandeltocht van start gaan. De route was volledig aangegeven met pijlen. Door deze pijlen te volgen ontdekten de wandelaars op deze zonovergoten dag de prachtige highlights en locaties die de hofstad te bieden heeft.

 

Voor iedere editie van de Urban Walk wordt er een compleet nieuwe route ontwikkeld. Dit werd erg positief gevonden door de wandelaars: “Ik woon hier al heel mijn leven en zo ontdek ik ieder jaar toch weer nieuwe plekjes.” Het eerste gedeelte van de route liep onder andere door Stadsoase Spinozahof, het theater Korzo en de Paleistuin.  Bij het standbeeld Haagse Harry werden de wandelaars voor het eerst verrast met een muzikale act. Na ongeveer 4 kilometer was er een splitsing; de wandelaars op de 20 km liepen via de Ambassadewijk richting de Scheveningse Bosjes. In de natuur werden meerdere monumenten uitgelicht in de audiotour.

 

Na de lus door de natuur kwamen de routes weer samen bij Plein 1813. Paleis Noordeinde, het Mauritshuis en de Kloosterkerk werden gepasseerd op weg naar de volgende stempelpost: The King’s Ballroom. In de balzaal werd heel toepasselijk klassieke muziek op de vleugel gespeeld.

 

De volgende verrassing voor de deelnemers was het museum Huis van het Boek: “We hebben gewoon het hele museum kunnen bekijken!” Via Koekamp en het Van Goghpark werd er een bezoek gebracht aan Food Hall Mingelmush. Amare was de laatste locatie van de dag, voordat alle wandelaars finishten bij de Nieuwe Kerk.

 
Naast de info- en locatieborden die de wandelaars de weg wezen, konden de wandelaars ook de qr-codes op de borden scannen. Via de audiotour werden er extra informatie, verhalen en (historische) feiten gedeeld. De sfeer zat er de gehele dag goed in. Het heerlijke wandelweer was de kers op de taart. Onderweg waren verschillende muzikale acts en gezellige koffiepunten aanwezig. Ook werden de deelnemers verrast met versnaperingen op de route bij de stempelposten. Na afloop ontving iedereen de welverdiende Urban Walk pin ter herinnering aan deze prachtige wandeltocht.

We are walking

De Urban Walk Den Haag is onderdeel van de Urban Walk Series. Een reeks van wandelevenementen in 6 steden. Op 22 mei staat de Urban Walk Groningen op de kalender. Rotterdam, Breda en Utrecht volgen dit najaar. Door de combinatie van sportiviteit, cultuur, architectuur en landschap kunnen wandelaars onbezorgd genieten van al het moois wat deze steden te bieden hebben. Kijk op www.wearewalking.nl voor een volledig overzicht van alle komende Urban Walks en andere wandeltochten in 2022.