Uitverkochte The Hague City Walk een groot succes

images

Vandaag stond het centrum van Den Haag in het teken van de derde editie van de The Hague City Walk. Maar liefst 3.000 enthousiaste wandelaars stonden aan de start van een uitverkochte editie en genoten van een prachtig parcours in de historische binnenstad van Den Haag. Een aantal hoogtepunten waren De Koninklijke Schouwburg, Het Vredespaleis, Paleis Lange Voorhout en Het Nutshuis.

Na de start in de Koninklijke Schouwburg werden er maar liefst acht locaties aangedaan op het nieuwe parcours. De 3.000 wandelliefhebbers, die konden kiezen voor een parcours van 10 km, 17,5 km of 25 km, startten op drie verschillende tijdens om zo in alle comfort van de bijzondere loopervaring in het centrum te kunnen genieten.

Na de start bij de Koninklijke Schouwburg ging de route onder meer door Paleis Lange Voorhout, waar de permanente tentoonstelling Escher in Het Paleis gehuisvest is, en ProDemos, het Huis voor democratie en rechtsstaat. Nadat de wandelaars door de tuin van Het Vredespaleis mochten wandelen zorgde de splitsing ervoor dat de wandelaars van de 17,5 km en 25 km afsloegen voor een extra lus. Vervolgens kwamen de routes weer samen op de Scheveningseweg waarna de OLVOO Elandkerk, Het Hofje van Nieuwkoop, De Hof van Wouw en het Nutshuis werden aangedaan alvorens de deelnemers finishten bij Bar-Restaurant Pavlov. 

Naast de iconische gebouwen werd de route van sfeer voorzien door zeven muzikale acts, elk specialist in een ander genre. “We zijn er trots op dat we de deelnemers een onvergetelijke dag hebben kunnen bezorgen. Samen met de locaties, de vrijwilligers en de deelnemers hebben we er een bijzondere editie van gemaakt”, aldus Ylona Färber, organisator van de The Hague City Walk.

De deelnemers werden na afloop hartelijk ontvangen met een unieke speld en konden van de gelegenheid gebruik maken om bij Bar-Restaurant Pavlov met een hapje en een drankje na te genieten van deze bijzondere dag onder het gezang van de Haagse rasartiest John Medley.