Parcours The Hague City Walk bekend!

images

Op zaterdag 18 mei gaat de derde editie van de The Hague City Walk van start in de historische binnenstad van Den Haag. Deelnemers kunnen kiezen uit drie afstanden, namelijk 10 km, 17,5 km of 25 km. De georganiseerde wandeltocht, vol met sportiviteit, cultuur en architectuur, kent dit jaar een nieuwe route waarbij er zo'n negen iconische plekken of gebouwen worden aangedaan. Zeven muzikale acts, die op verschillende locaties op de route te vinden zijn, maken het parcours compleet.

De derde editie van de The Hague City Walk voert de lopers door en langs negen iconische locaties in het historische centrum van Den Haag. Na de start bij de Koninklijke Schouwburg gaat de route onder meer door Paleis Lange Voorhout, waar de permanente tentoonstelling Escher in Het Paleis gehuisvest is, en ProDemos, het Huis voor democratie en rechtsstaat. Nadat Het Vredespaleis bezocht is zorgt de splitsing ervoor dat de wandelaars van de 17,5 km en de 25 km afslaan voor een lange lus. Vervolgens zullen de routes weer samenkomen op de Scheveningseweg waarna de OLVOO Elandkerk, Het Hofje van Nieuwkoop, De Hof van Wouw en het Nutshuis gezamenlijk worden aangedaan alvorens de deelnemers zullen finishen bij Bar-Restaurant Pavlov om na te genieten van een prachtige wandeltocht. 

Klik hier voor de parcourskaart.

Inschrijven
Voor de derde editie van de The Hague City Walk op zaterdag 18 mei hebben al meer dan 2.750 wandelaars zich ingeschreven. Ondanks dat er nog maar een beperkt aantal startnummers beschikbaar zijn is inschrijven nog mogelijk. Wacht niet te lang, want op = op!