Goed voorbereid aan de start

We kijken uit naar zaterdag 19 september en maken er graag samen met jou een onvergetelijke dag van. We zijn blij dat we de Urban Walk Den Haag kunnen organiseren maar hebben hierbij wel jouw hulp nodig. Wij verzoeken je daarom om je aan de geldende RIVM richtlijnen te houden. Dat wil zeggen, blijf thuis als je klachten hebt, was/desinfecteer regelmatig je handen en houd afstand (ook op het parcours), niet schreeuwen of zingen en verlaat na de finish meteen het evenemententerrein. 

Lees onderstaande punten alvast door zodat je goed voorbereid naar het evenement komt.  

 

Algemene richtlijnen

 • Blijf thuis als je de afgelopen 24 uur een van de volgende (ook milde) symptomen hebt: neusverkoudheid, hoesten, benauwdheid of koorts.
 • Houd rekening met medeweggebruikers en andere deelnemers. Blijf 1,5 meter afstand houden van anderen. 
 • Volg de aanwijzingen op van onze vrijwilligers.
 • Voorkom groepsvorming bij de start, op het parcours, locaties, verzorgingsposten en de finish. 
 • Neem de geldende hygiënemaatregelen van het RIVM in acht en was / desinfecteer je handen zoveel mogelijk.
 • Niet schreeuwen of (mee)zingen

Bereid je goed voor

 • Zorg voor stevige en comfortabele wandelschoenen. Het parcours van de 20 km gaat ook een stuk over onverhard terrein.
 • Mee te nemen: Jouw wandelkaart (startbewijs) die je thuisgestuurd hebt gekregen.
 • Mee te nemen: Een rugtas (je) voor de versnaperingen die je voor de start ontvangt
 • Mee te nemen: een pen om de vragen op je startkaart in te vullen
 • Thermosfles met koffie/thee en/of flesje water voor onderweg. Je komt voornamelijk in het eerste en laatste gedeelte van de route voldoende horeca-punten tegen waar je even kan stoppen.
 • Als je het prettig vindt om eigen handgel en/of mondkapje mee te nemen, mag dat uiteraard maar dit is niet verplicht.

Bereikbaarheid

Aanlooproute; vanuit het NS station/Hofvijver via de Korte Voorhout naar het Lange Voorhout

 • Parkeren kan bij Interparking Museumkwartier (Korte Voorhout 2P, 2511 EK Den Haag) of een van de omliggende parkeergarages
 • Fietsen: op het Lange Voorhout staat een fietsenstalling (onbewaakt)
 • NS Station Den Haag Centraal ligt op ongeveer 10 minuten lopen van het evenementterrein. Bekijk hier de looproute.


Start- en finishterrein

We vragen je niet eerder dan 15 minuten voor aanvang van jouw startwave op het terrein te komen om zo de drukte zoveel mogelijk te spreiden. We hebben een startprocedure opgesteld bestaande uit een aantal stappen. Lees deze alvast goed door en houd je ten alle tijden aan de geldende RIVM maatregelen. Op het start- en finishterrein is geen horeca aanwezig.


Startprocedure bij aankomst op het Lange Voorhout

 1. Op het bord bij de ingang van het terrein is zichtbaar welke startwave naar de start kan, is het nog niet jouw kleur/tijd wacht dan nog even 
 2. Desinfecteer je handen met de aanwezige handgel
 3. Houd je wandelkaart gereed voor controle, je ontvangt hier ook je keycord om je wandelkaart aan te bevestigen. Draag deze goed zichtbaar. 
 4. Na controle van je wandelkaart ontvang je alvast je versnaperingen voor onderweg. Houd je rugtas gereed, je krijgt de versnaperingen aangereikt. Er zijn op de route geen verzorgingsposten aanwezig
 5. Startzone – ga per persoon bij de markering staan 
 6. Starten bij startsein organisatie
 7. We wensen je een fijne wandeling toe! Houd onderweg afstand van de medeweggebruikers en houd je aan de RIVM richtlijnen. 

   

Onderweg

Op het parcours kom je de volgende pijlen/borden tegen:

Regulier: deze pijlen geven de te lopen route aan Omleiding: in geval van drukte bij oversteekpunten/stoplichten kun je deze borden volgen voor een alternatieve oversteek. Je komt gewoon weer op de reguliere route uit. Spliting van de route; De splitsing van de route is bij het Vredespaleis (7,5 km). Dit wordt met een splitsingsbord aangegeven. Zorg dat je voor 12.30 uur dit punt voorbij bent als je de 20 km route loopt en voor 14.00 uur als je de 12 km route loopt. 

Vragen op de route; wegens alle maatregelen zijn de stempelposten dit jaar komen te vervallen. Je komt nu onderweg een 3- of 5-tal vragen tegen (afhankelijk van de gekozen afstand). De antwoorden vul je in op je startkaart, op vertoon van alle antwoorden ontvang je een  herinnering aan de Urban Walk Den Haag op de finish.

Wist-je-datjes; Test je kennis! Onderweg hebben we een aantal leuke wist-je-datjes over Den Haag opgehangen.  


Toiletten

Er zijn dixi’s aanwezig op het start/finish terrein en op de 20 km route op ca. 13 km. Desinfecteer je handen voordat je het toilet in gaat en houd het toilet netjes voor degene die na je komt. Desinfecteer ook na het toiletgebruik je handen. 


Horeca

Er is vanuit de organisatie geen horeca-voorziening aanwezig op de Lange Voorhout en op het parcours. Onderweg zijn Museum Sophiahof en Bar Restaurant Pavlov aangemerkt als 'koffietip'. Hier kun je even pauzeren voor een kop koffie. Betaling kan alleen met pin. Is het hier te druk loop dan door naar een volgende horecagelegenheid die je tegenkomt. Houd je ook in de horeca ten alle tijden aan de geldende RIVM richtlijnen.  


Stempel- en verzorgingsposten

Om rij-vorming op het parcours te voorkomen zijn er deze editie geen stempel- en verzorgingsposten onderweg. De stempelposten zijn vervangen door quizvragen. De vragen kom je op het parcours tegen en de antwoorden vul je in op je wandelkaart. De verzorging ontvang je deze editie voor dat je start. Op de 20 km route zit op ca. 10 km (Scheveningse bosjes) een watertap om je (eigen meegenomen) waterfles te hervullen. Houd ook hier afstand en loop door wanneer het druk is. 

Finishprocedure bij terugkomst op het Lange Voorhout

 • Na 12km / 20 km zien we je terug op de finish.
 • De finish sluit om 17.00 uur. 
 • Wegens een dienst sluit de laatste highlight, de Kloosterkerk om 16.15 uur.
 • Je ontvangt je herinnering op vertoon van een ingevulde wandelkaart. Onderweg op het parcours ben je de vragen tegengekomen.
 • We vragen je het terrein na de finish direct te verlaten.
 • Bedankt voor je deelname en tot een volgende keer!


Verzending startbewijzen

Het startbewijs (wandelkaart) ontvang je uiterlijk woensdag 16 september op het opgegeven adres bij inschrijving.* Heb je op vrijdag 18 september nog geen startbewijs ontvangen laat dit de organisatie dan voor vrijdag 18 september 16.00 uur weten door een mail te sturen naar info@urbanwalkdenhaag.nl. Je kunt dan op zaterdag 19 september op vertoon van je inschrijving (op je telefoon) een startbewijs ophalen bij de Infodesk op het Lange Voorhout. 

* Heb je een adres buiten Nederland opgegeven bij je inschrijving dan wordt je startbewijs niet thuisgestuurd. Deze kun je ophalen bij de Helpdesk op het evenemententerrein op het Lange Voorhout.