Goed voorbereid aan de start

De Urban Walk Den Haag is een unieke stadswandeling langs en door de highlights en onontdekte plekken van de Hofstad. Deelnemers kunnen kiezen uit een parcours van 12 of 20 km.

Bij het concept van de Urban Walks verkennen deelnemers de mooiste plekken van Nederland te voet. Door de combinatie van sportiviteit, cultuur, architectuur en landschap kunnen de wandelaars onbezorgd genieten van al het moois wat de steden te bieden hebben. Na afloop van de wandeltocht ontvangen alle deelnemers een uniek aandenken aan de mooie wandeltocht.

 

Onderstaande informatie heeft betrekking tot de Urban Walk Den Haag op 14 mei.

Starttijden per afstand

Starttijd 1 09.00-09.15 uur Start 12 en 20 km  
Starttijd 2 09.15-09.30 uur Start 12 en 20 km + groepsinschrijvingen   
Starttijd 3  09.30-09.45 uur Start 12 en 20 km  
Starttijd 4 09.45-10.00 uur Start 12 en 20 km + groepsinschrijvingen  
Starttijd 5 10.00-10.15 uur Start 12 en 20 km  


Onder voorbehoud van wijzigingen

Wandelroute

De start- en finish bevinden zich in de tuin van de Nieuwe Kerk. Je kunt kiezen voor een parcours van 12 of 20 kilometer. Bekijk de routes en de highlights hier.

   

Audiotour

Onderweg zijn er informatiepunten over bezienswaardigheden op het parcours. Op de informatieborden staat een QR-code, scan deze QR-code met je telefoon en ontvang meer achtergrondinformatie.

Hoe werkt een QR-code?
Met een QR-code kom je meteen terecht bij relevante informatie op een site. Wie ergens een QR-code ziet, kan deze vierkante barcode met de camera van de smartphone scannen. Via een tik op een verschenen link opent dan direct de bijbehorende site.

QR-code scannen op iPhone
Scan zo met een iPhone een QR-code:

  • Open de app Camera.
  • Doe net alsof u een foto maakt van de QR-code. Richt hiervoor de camera op de QR-code. Doe dit met de achterlens (gebruik dus niet de selfie-camera).
  • De QR-code verschijnt op het scherm. Breng de QR-code volledig in beeld.
  • Het apparaat probeert de code te herkennen. Vervolgens verschijnt bovenaan het scherm een melding om de achterliggende site van de QR-code te openen. Tik op de melding.

 

QR-code scannen op Android-toestel
Scan op een Android-toestel QR-codes met Google Lens. Download de app eerst als deze nog niet op de smartphone staat. Scan daarna zo een QR-code:

  • Zorg dat de app Google Lens is geïnstalleerd.
  • Open de app Camera.
  • Richt de camera op de QR-code. Breng de QR-code volledig in beeld.
  • Onderaan verschijnt een melding met de achterliggende link van de QR-code. Tik op de melding.