Goed voorbereid aan de start

De Urban Walk Den Haag is een unieke stadswandeling langs en door de highlights en onontdekte plekken van de Hofstad. Deelnemers kunnen kiezen uit een parcours van ongeveer 12 of ongeveer 20 km.

Bij het concept van de Urban Walks verkennen deelnemers de mooiste plekken van Nederland te voet. Door de combinatie van sportiviteit, cultuur, architectuur en landschap kunnen de wandelaars onbezorgd genieten van al het moois wat de steden te bieden hebben. Na afloop van de wandeltocht ontvangen alle deelnemers een uniek aandenken aan de mooie wandeltocht.

Let op! Deze pagina bevat informatie over de zesde editie van de Urban Walk Den Haag in 2023. In aanloop naar het evenement zal de website aangepast worden.

Wat zit er inbegrepen bij je inschrijving?

Met de Urban Walk Den Haag loop je een unieke georganiseerde wandeling door Den Haag. Je komt langs de leukste hoogtepunten van de hofstad op verschillende afstanden. Ook krijg je een gratis kop koffie om uit te rusten, een snelle Jelle, een gezond stuk fruit om je energiepeil op te trekken en een échte Haage lekkernij. Een Haagse Kakker. Bij de finish krijg je ook een unieke Urban Walk Den Haag herinnering. 

Programma

Er zijn twee routes: ongeveer 12 km en ongeveer 20 km. Starten is, afhankelijk van de gekozen wandelafstand, mogelijk tussen 09.00 uur en 10.30 uur in de gekozen startwave. De finish sluit om 16.00 uur. 

Wandelroute

De start- en finish locatie is dit jaar cultuurgebouw Amare. De volledige route en de highlights onderweg kun je hieronder bekijken.

 

   

Onderweg

Op het parcours kom je de onderstaande pijlen tegen om de route aan te wijzen. Daarnaast zal je onderweg een bord tegenkomen die de splitsing van de korte en de lange route zal aangeven.

Bereikbaarheid

De start en finish locatie is dit jaar cultuurgebouw Amare. Het adres is Spuiplein 150 in Den Haag. We adviseren je zo veel mogelijk met het openbaar vervoer te komen. Bekijk hieronder per vervoersmiddel de bereikbaarheid. 

Openbaar vervoer
Vanaf Den Haag Centraal is het slechts 5 minuten lopen naar Amare. Vanaf station Holland Spoor is het ongeveer 15 minuten lopen. Met tram- en bushaltes Spui, Kalvermarkt/Stadhuis en Centrum stap je voor de deur van Amare uit.

Met de fiets
We adviseren je je fiets in de bewaakte fietsenstalling Biesieklette Spuiplein of Stadhuis te parkeren. Let goed op de sluitingstijden van de fietsenstallingen. 

Met de auto
Het centrum is makkelijker te bereiken met het openbaar vervoer. Toch met de auto? In de buurt van Amare zijn diverse parkeergarages te vinden, zoals Q-Park Spui. Kijk op Google Maps voor meer informatie over parkeergelegenheden in de buurt.